Het schema van de OWL Leiden (Afbeelding: PR).

Oriëntatie internationale studenten van start

De OWL, Orientation Week Leiden, van de Leidse Universiteit is weer begonnen. De introductieweek voor buitenlandse studenten voert de vele internationale studenten langs de faculteiten, door de binnenstad en geeft hen de mogelijkheid kennis te maken met alle facetten van het Leidse studentenleven. Anders dan de EL CID zal niet de hele binnenstad vollopen omdat veel minder internationale studenten meedoen aan de OWL.

De OWL is een Engelstalige introductie omdat de meeste studenten nog onvoldoende Nederlands spreken. Tijdens de introweek is er wel een bliksemcursus Nederlands om de internationale student voor te bereiden op de meest voorkomende situaties waarbij Nederlands van pas komt.

De bekende Amerikaans-Nederlands comedian Greg Shapiro neemt de studenten mee in de bijzondere wereld van de Nederlandse cultuur. Met zijn stand-up over Nederlandse eigenaardigheden, Amerikaanse toeristen en andere zaken krijgt hij de lachers op zijn hand. Verder staat er voor deze week onder andere een kroegentocht en een barbecue op het schema. Voor dat laatste is het hopen dat het weer beter is dan vandaag.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×