De kruising van de Rooseveltstraat met de Voorschoterweg wordt opnieuw ingericht. Ook aan de overkant van de weg worden aanpassingen gedaan om de Vlietpoort beter te ontsluiten.

Herinrichting kruising bij Rooseveltstraat begonnen

De gemeente Leiden is begonnen met het aanpassen van het kruispunt Rooseveltstraat-Voorschoterweg. Er komen meer rijstroken op de Rooseveltstraat en aan de overkant van de Voorschoterweg bij de Vlietpoort. De Jacob van Campenlaan wordt voor auto’s een doodlopende weg. De aanpassingen zijn onder meer nodig in verband met de opening van het nieuwe McDonalds restaurant met McDrive dat binnenkort de deuren opent in het voormalige pand van het Leidsch Dagblad. De werkzaamheden worden naar verwachting op vrijdag 18 september afgerond.

mcdrive.pngDoor de komst van een McDonald’s aan de Rooseveltstraat gaat er meer verkeer rijden op de kruising. Ook zorgt de inrichting van het kruispunt nu al regelmatig voor opstoppingen op de Rooseveltstraat. Ook de aansluiting met de wijk Vlietpoort wordt verbeterd. De hamburgerketen betaalt een flink deel van de herinrichtingskosten.

Op de Rooseveltstraat komt een extra linksafstrook richting de Voorschoterweg. Daardoor ontstaat er extra ruimte voor auto’s om voor te sorteren en kan het verkeer dat rechtsaf de Voorschoterweg op wil ook eerder doorrijden. De Jacob van Campenlaan wordt aan de kant van de Rooseveltstraat afgesloten voor autoverkeer. Ook dat bevordert een betere doorstroming bij de verkeerslichten. De straat is voortaan alleen nog te bereiken via de Churchilllaan.

Bij de aansluiting van de wijk Vlietpoort op de Voorschoterweg komen voor het autoverkeer aparte rijstroken per richting. Het wordt daardoor makkelijker de wijk te verlaten en het verkeer op de Voorschoterweg hoeft minder vaak te stoppen. Het fietspad langs de Voorschoterweg wordt aangepast. Fietsers gaan achter het wachtende
autoverkeer langs rijden.

Verder verdwijnt de fietsoversteek over de Voorschoterweg aan de stadszijde. De fietsoversteek aan de westkant blijft gehandhaafd. In het verlengde van die oversteekplaats wordt een nieuw fietspad in twee richtingen aangelegd tussen de Voorschoterweg en de Jacob van Campenlaan. Zo ontstaat een veiligere route voor het fietsverkeer tussen de wijk Vlietpoort, de Voorschoterweg en de Jacob van Campenlaan.

 

Als de herinrichting van de kruising is afgerond, start de provincie met werkzaamheden aan de Voorschoterweg. Het gaat hier om onderhoud aan de verlichting, het asfalt en de verkeerslichten. De werkzaamheden aan het asfalt staan gepland in oktober. Er is dan enkele nachten en drie weekenden overlast voor het verkeer. Zo is de Voorschoterweg soms tijdelijk slechts in één richting te berijden. Het gehele project van de provincie loopt door tot in het tweede kwartaal van 2016. Meer informatie over die werkzaamheden staat op www.zuid-holland.nl/n206.

Het kruispunt Rooseveltstraat – Voorschoterweg is tijdens het werk afgesloten voor auto’s. Het verkeer wordt omgeleid via de Vijf Meilaan. Het verkeer op de Voorschoterweg (N206) kan gewoon blijven rijden. Ook de bedrijven op de Rooseveltstraat zijn bereikbaar via de Vijf Meilaan.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×