De laatste dieren gaan komende week weg bij de paardenwei in de Professorenwijk. Daarna worden de gebouwtjes op het terrein gesloopt. (Archieffoto's: Chris de Waard).

Laatste pony weg van paardeweide Professorenwijk

De hoogbejaarde pony die nog op het paardenweitje tussen de De Sitterlaan en de Buys Ballotstraat staat, mag zijn oude dag daar niet slijten. Dick de Vos van de Partij voor de Dieren vroeg gisteren aan burgemeester Lenferink om clementie voor de pony die al veel ouder is dan pony’s normaal worden. “Het gaat misschien maar om een paar maanden,” zo betoogde De Vos.

Het bleek allemaal mosterd na de maaltijd. De pony staat er weliswaar nu nog wel, maar het vertrek is al helemaal voorbereid. Komende week verkast het dier samen met wat andere dieren naar een manege in Nieuwe Wetering. Vervolgens worden de (op)stallen op het terrein gesloopt.

Leiden paardenweide


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×