Zwembad De Vliet zoals het er uitziet tijdens een warme zomer. (Archieffoto: Sportbedrijf Leiden).

Sportfederatie wil extra investering in De Vliet

De Leidse Sportfederatie (LSF) wil meer investeringen in het nieuwe Combibad De Vliet. Dat staat in een advies aan het Leidse college van burgemeester en wethouders. De LSF is verheugd dat er eindelijk een kaderbesluit is genomen waarbij wordt geïnvesteerd in de toekomst van de watersport en -verenigingen. Toch ziet de LSF nog enkele verbeterpunten. Het verlengen van het zwembad met enkele meters meer dan 35 meter is een verbetering die de LSF graag zou zien, evenals het vergroten van het aantal tribuneplaatsen van 250 naar 500 tot 750 stoelen.

Ook adviseert de LSF het college om genoeg ruimte voor verenigingen in te richten. Langs de lange kant van het bad ziet de LSF mogelijkheden om zowel verenigingsruimten als “businessclub-achtige” faciliteiten te realiseren. De LSF is dan ook blij dat er door de gemeenteraad besloten is 2,9 miljoen extra te investeren. Of de extra wensen van de LSF ook gerealiseerd kunnen worden binnen budget blijkt niet uit hun advies.

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×