Met de komst van een vrijwel compleet T-Rex skelet, hoopt Naturalis ook volgend jaar alle records te verbreken. (Archieffoto: Chris de Waard).

Bezoekersrecord voor Naturalis

Het Leidse museum Naturalis sluit de zomer af met 60.565 bezoekers, het hoogste aantal zomergasten sinds de opening in 1998. Het oude record uit 2011 werd met ruim vijfduizend bezoekers verbroken. “We kijken met trots terug op een fantastische zomer”, aldus Edwin van Huis, directeur Naturalis.

Één van de grote publiekstrekkers was de ‘mini-expeditie’ van Freek Vonk. Bijna 28 duizend bezoekers stapten deze zomer in de schoenen van de populaire Naturalisonderzoeker. Bezoekers maakten zo kennis met Vonk’s enthousiasme voor reizen, wilde dieren en onderzoek.

Topdrukte

Dit jaar kan het drukstbezochte jaar ooit worden voor Naturalis. De komende herfst- en kerstvakantie zijn periodes waarin Naturalis veel bezoekers hoopt te verwelkomen. Tijdens de Kinderboekenweek heeft Naturalis een programma. Kinderen krijgen gratis toegang op zondag 18 oktober op vertoon van het kinderboekenweekgeschenk.

Leiden naturalis Naturalis Biodiversity Center Tyrannosaurus Rex


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×