Directeur Edwin van Huis en cultuurwethouder Robert Strijk bij de maquette van de nieuwbouw. (Archieffoto: Gemeente Leiden).

Groen licht voor uitbreiding Naturalis

Als het aan de gemeente ligt, mag Naturalis het museum verbouwen en uitbreiden. Omdat de plannen van Naturalis niet helemaal voldoen aan het geldende bestemmingsplan, moet de gemeente daar een ontheffing voor verlenen. Daartegen is door het LUMC bezwaar gemaakt.

Het ziekenhuis vreest dat bezoekers van museum zullen uitwijken naar de parkeergarage van het ziekenhuis als er op het terrein van Naturalis niet voldoende plek is. Dat gebeurt nu ook al, maar als het museum straks een stuk groter is, neemt de druk op die garage toe, zo is de angst.

Het college ziet geen problemen en wijst erop dat ongeveer de helft van de gebouwen straks worden gebruikt als depot. Daarom telt Leiden die meters vloeroppervlak niet mee bij de berekening van het aantal benodigde parkeerplaatsen. Volgens de gemeente heeft Naturalis op piekmomenten straks voldoende aan 174 plekken. Het LUMC komt uit op 335.

Ook met de lagere parkeernorm voldoet Naturalis niet helemaal aan de parkeereisen. Het museum komt er op eigen terrein 37 tekort. Geen probleem oordeelt de gemeente. Bij de buren kan het museum tot wel 140 plekken bijhuren.

Advertentie

Cultuur Leiden Politiek naturalis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×