Het skelet van T rex Trix in opbouw. (Foto: MARTEN VAN DIJL / NATURALIS).

T. rex Trix bijna klaar voor reis naar Leiden

De Tyrannosaurus rex van Naturalis, Trix, is bijna gereed voor de reis naar Leiden. Sinds 2013 is er door Naturalis en het Black Hills Institute in Hill City, South Dakota hard aan de T. rex gewerkt. Ze is geprepareerd, onderzocht en opgebouwd door experts in de VS in nauwe samenspraak met Naturalis. Naturalis is momenteel in de VS om de vorderingen aan het skelet te bekijken.

Op 10 september 2016 opent Naturalis de nieuwe tentoonstelling ‘T. rex in Town’. Bezoekers van Naturalis gaan 66 miljoen jaar terug in de tijd, naar het einde van het dinotijdperk. Het hoogtepunt van de expositie is Trix, het door Naturalis opgegraven skelet van de vleesetende dinosaurus Tyrannosaurus rex. De T. rex wordt op spectaculaire wijze opgesteld; nooit eerder kon een bezoeker zo dichtbij komen. Als enige ter wereld is bij deze T. rex de echte, loodzware schedel op het echte skelet gemonteerd.

 

Advertentie

Leiden naturalis T. rex


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×