Borneo-expeditie, Gratama Wetenschapsprijs en wetenschapsnieuws

 

Vandaag in de uitzending bij Science071: Constantijn Mennes, PhD onderzoeker bij Naturalis over de grote expeditie naar Borneo, waarbij een team van wetenschappers onderzoek hebben gedaan naar de vele unieke soorten op Mount Kinabalu en de Crocker Range.  De resultaten van deze expeditie zijn onlangs gepubliceerd in het natuurwetenschappelijke tijdschrift Nature.

 

 

Presentatrice Lotte Koppenrade belde met de winnares van de Gratama Wetenschapsprijs: sociaal psychologe Jojanneke van der Toorn. Zij is de jongste en veelbelovende onderzoeker van 2015. Zij ontving deze prijs op de opening van het academisch jaar, afgelopen maandag 31 augustus.

 

 

Redacteur David Ueckert bracht ons weer vers wetenschapsnieuws: de nieuwe masterstudie Farmacie, zwaardere toegangseisen voor sommige masters. over hoe de zwangerschap van zeepaardjes op die van mensen lijkt, hoe je ziek wordt van weinig slapen, hoe het smelten van ijsjes wordt tegengehouden en de techniek van onder de verf van een schilderij kijken.

 

 

 

 

 

 

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×