Rick de Haas en Jochem Myjer met de eerste exemplaren van 'De Gorgels'. (Foto's: Rolf Eijgenraam).

Jochem Myjer presenteert kinderboek 'De Gorgels'

De Leidse cabaretier Jochem Myjer presenteerde vandaag zijn eerste kinderboek ‘De Gorgels’. Ook illustrator Rick de Haas, bekend van de populaire Mees Kees reeks, was aanwezig bij de presentatie. Myjer las voor uit zijn boek aan kinderen van groep 3 van de St. Joseph Basisschool te Leiden.

20150903_111953

Rick de Haas maakt live illustraties terwijl Jochem Myjer voorleest. (Foto: Rolf Eijgenraam).

De presentatie vond plaats in Naturalis, aangezien het boek zich voor een groot deel afspeelt in het Leidse museum. Tijdens het voorlezen, tekende illustrator Rick de Haas live mee met het verhaal. De kinderen konden zo live op een groot scherm zien hoe de illustrator het verhaal van Jochem Myjer in beeld bracht. Alle schoolkinderen kregen na afloop een exemplaar van het boek.

‘Gorgels bestaan écht’

De hoofdpersonages in het boek van Jochem Myjer dragen de namen van zijn eigen kinderen: Melle en Limoni. Melle ziet met zijn snelle ogen een mostertje door zijn kamer rennen. Dit blijkt een ‘gorgel’ te zijn. Gorgels zijn beestjes die in kinderkamers leven, en de kinderen beschermen wanneer zij slapen. “Ik weet zeker dat ze bestaan, maar heb er nog nooit één gezien. Ze komen alleen wanneer je slaapt tevoorschijn”, aldus Jochem Myjer.

Paul van Loon

Ook griezelboekenschrijver Paul van Loon was aanwezig bij de presentatie. Jochem Myjer prees de schrijver en overhandigde één van de eerste exemplaren van ‘De Gorgels’ aan hem. Paul van Loon heeft het boek nog niet helemaal gelezen, maar werd al enthousiast na de eerste pagina, “ik werd meteen nieuwsgierig naar de rest van het boek. Dát is precies wat een kinderboek goed maakt”, aldus Van Loon.

Paul van Loon bracht zelf onlangs ook een nieuw boek uit, namelijk ‘Dolfje Weerwolfje: Weerwolvensoep’. Hij overhandigde hiervan een exemplaar aan Jochem Myjer. De aanwezige kinderen konden na afloop ook nog boeken van Paul van Loon kopen en laten signeren.

Te koop

Je kan ‘De Gorgels’ vanaf vandaag kopen. In Leiden zal hij in de meeste boekenwinkels liggen. Daarnaast kun je het boek bestellen op de nieuwe site van De Gorgels. Het boek kost 14 euro.

Videofragment: ILoveLeiden deed verslag van de boekpresentatie van De Gorgels.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×