Boer Wilbert van der Post met zijn knuffelkoeien. (Foto's: Rolf Eijgenraam).

Kroelen met koeien in Leiden

Het is sinds dinsdag mogelijk om met koeien te knuffelen in Leiden. Bij de laatste melkveehouderij van Leiden, de Elza Hoeve, kun je je aanmelden om te koeknuffelen. Voor een prijs van 35 euro kun je anderhalf uur kroelen met een koe.

Boer Wilbert van der Post kwam met dit idee nadat verschillende mensen hem gebeld hadden met de vraag of ze een koe konden knuffelen. Hij wist dat deze bezigheid al een hype was in het oosten van het land. Na een paar aanvragen ging hij overstag.

Behalve dat het rustgevend voor mensen is, worden koeien ook gelukkig van knuffelen. Boer Wilbert ziet dit aan het gedrag van de dieren. “Je ziet dat de koe dan rust uitstraalt. Soms beginnen ze op een gegeven moment te herkauwen, dat is ook een teken dat het beest op haar gemak is”, aldus Wilbert van der Post, “soms geven de koeien zelfs een knuffel terug”.

Rijnlandroute

Met de komst van de Rijnlandroute, dreigt ook de laatste melkveeboerderij, de Elza Hoeve, te verdwijnen onder het asfalt. “Ik weet nog steeds niets zeker, maar het is mogelijk dat de snelweg dwars over het weiland wordt aangelegd”, aldus Wilbert van der Post.

Knuffelen

Je kan voor 35 euro per persoon komen knuffelen met de koeien van de Elza Hoeve. De melkveehouderij laat groepen toe van maximaal 30 personen. Je kan dit doen door even contact op te nemen met de Elza Hoeve, hun contact gegevens vindt je op hun website.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×