Agenten buigen zich over de opgeviste kluizen. De eigenaren blijven waarschijnlijk onbekend. Tenzij ze hier natuurlijk worden herkend en de eigenaar zich meldt. (Foto's: Chris de Waard).

Spannende vangst voor magneeetvissers

Olav Quellhorst had vandaag een opwindende dag. De jeugdige Leidenaar ging met een vriendje magneetvissen bij de brug over de Trekvliet bij de Vrijheidslaan. De buit: een breekijzer en twee opengebroken kluizen. Leeg. Dat wel. “En morgen gaan we terug met een extra magneet, want er ligt ook nog een scooter. Die kregen we er nu niet uit,” aldus de 13-jarige Leidenaar.

Agenten die een kijkje kwamen nemen hebben er niet veel vertrouwen in dat ze de kluizen kunnen koppelen een oude inbraken. “Op de kluizen is geen merk of type-aanduiding te vinden en ze liggen zo te zien al lange tijd in het water.”

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×