Het ontwerp van architect H.M. Dudok voor het nieuwe stadhuis in Leiden. (Afbeelding: Erfgoed Leiden en Omstreken).

Lezing Dudok aan vooravond Monumentendag

De Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL) organiseert aan de vooravond van de Open Monumentendagen op 12 en 13 september een lezing over de architect Dudok. Wie Dudok zegt, denkt aan het stadhuis van Hilversum. Minder bekend is dat hij ook een nieuw ontwerp maakte voor het in 1929 afgebrande Leidse stadhuis. In de lezing spreekt historica Agnes van der Steen over de wereldberoemde architect en zijn werk. Zij zal onder andere de invloeden van Berlage en Frank Lloyd Wright op zijn werk bespreken.

Ook besteedt zij aandacht aan de gebouwen die hij voor de stad ontwierp. De voormalig HBS aan de Burggravenlaan, nu het Bonaventura college, en het gebouw van het Leidsch Dagblad aan de Witte Singel zijn in het oogspringende voorbeelden. In de korte tijd dat Dudok in Leiden actief was, drukte hij zijn stempel op de stad.

De lezing wordt op 11 september om 20.00 uur gehouden in de Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1. En deze is voor iedereen toegankelijk en kost vijf euro voor niet-leden.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×