De junior meisjes van Leiden Atletiek na hun overwinning. (Foto: PR).

Leiden Atletiek meisjes Nederlands Clubkampioen

De junioren meisjes van Leiden Atletiek zijn op eigen baan Nederlands clubkampioen geworden. In een finale met de 12 beste clubteams van Nederland verzamelden zij 8549 punten in 12 onderdelen. Voor de afsluitende estafette stonden ze ruim achter op PAC uit Rotterdam en een paar punten achter AV Sprint uit Breda. Kyara Tjin-A-Lim, Chimene Fodjagbo-Azoungo, Franka Blok en Yasmin Liverpool zetten deze situatie volledig recht met een supersnelle 4 x 100 meter. Yasmin passeerde de slotloopster van AV Sprint en de 6 punten achterstand werden omgezet in 6 punten voorsprong. PAC verloor meer tijd en dus mochten de meisjes plaats nemen op de hoogste treden van het erepodium.

De meisjes mogen volgend jaar Nederland vertegenwoordigen bij de Europacup voor clubteams en treden daarmee in de voetsporen van de jongens junioren van Leiden Atletiek die over twee weken in Portugal hun vorig jaar verdiende ticket gaan verzilveren. De nationale titel wisten ze niet te prolongeren. Door blessures was het team niet op voldoende oorlogssterkte om het Rotterdamse PAC goed partij te kunnen geven.

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×