In december vorig jaar werd een nieuw elektrische scooter- en wagenpark van de gemeente Leiden en DZB in gebruik genomen. Dit weekend kunnen Leidenaren zelf kennismaken met elektrisch rijden. (Archieffoto: Buro JP).

Gemeente Leiden promoot elektrisch rijden

Leidenaren kunnen op zaterdag tussen 10.00 en 16.00 aan de Beestenmarkt kennismaken met elektrisch rijden. De gemeente organiseert dan de ‘Mobility Experience’. “Ik ben blij te zien dat door de komst van de e-bike steeds meer mensen de fiets pakken”, aldus Frank de Wit, wethouder duurzaamheid.

De gemeente geeft samen met ondernemers zaterdag de mogelijkheid kennis te maken met elektrisch rijden.  Je kan op de Beestenmarkt bijvoorbeeld een proefrit in één van de nieuwste elektrische auto’s maken. Ook kun je een elektrische scooter of fiets testen. Je kunt je er tenslotte ook laten informeren over het gratis plaatsen van oplaadpalen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×