(Foto: PR)

Ritje op de grootste diesellocomotief

Op zaterdag 12 en zondag 13 september kan je meerijden in de cabine van de grootste diesellocomotief in de collectie van Stoomtrein Katwijk Leiden. Tijdens Hemelvaartsdag konden bezoekers meerijden op de voetplaat van een van de stoomlocomotieven. Dit bleek een enorm succes. Vandaar dat Stoomtrein Katwijk Leiden komt met een ritje op de grootste diesellocomotief uit de collectie.

De motorlocomotief werd gebouwd in 1958 in Keulen. Jarenlang reedt de locomotief op het spoor van de steenfabriek de Kijfwaard in Pannerden. De jaren daarna stond de locomotief als monument voor het kantoor. Toen roest de baas werd over het bakbeest schonk de Kijfwaard de locomotief aan Stoomtrein Katwijk Leiden.

Paradepaardje
Na jarenlange restauratie is de ruim 10.000 kilo zware Deus het paradepaardje van Stoomtrein Katwijk Leiden. Hij is te zien en te berijden op zaterdag 12 en zondag 13 september van 10.30 uur tot 16.30 uur. Meer informatie vind je op de website van Stoomtrein Leiden Katwijk.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×