Dit weekend vindt voor de 17e keer het Weekend van Voorschoten. (Foto: PR).

Drie dagen feest in Voorschoten

Het Weekend van Voorschoten wordt dit weekend voor de 17e keer georganiseerd. Het feestweekend wordt aanstaande vrijdag om 20.30 uur geopend door burgemeester Jeroen Straatsen en het Voorschotens Kamerkoor.

Het Weekend wordt gehouden in het centrum van Voorschoten op het Treubplein, de Schoolstraat en de Voorstraat. Middelpunt is de tent op het Treubplein. Daar worden vrijdagavond onder andere de vrijwilligersprijzen van de gemeente Voorschoten uitgereikt.

Open Monumentendagen

Op zaterdag staat het Weekend van Voorschoten in het teken van de landelijke Open Monumentendagen. Ruim 20 monumenten waaronder de Zilverfabriek, Kasteel Duivenvoorde, Berbice, het Ambachts- en Baljuwhuis openen hun deuren.

Muziekdag

Zaterdag is de muziekdag. De muziekdag is sinds de eerste editie van Het Weekend van Voorschoten onderdeel van het programma, maar bestaat al langer. Overdag treden diverse bands en koren op en ’s avonds komt de Big Band Bollenstreek naar het Treubplein met een avondvullend programma.

Daarnaast is er nog een oldtimerdag, vrijwilligersmarkt en een kunstmarkt. Voor het volledige programma van het feestelijke weekend, kijk je op de site van het Weekend van Voorschoten.

Voorschoten monumentendag open monumentendag Open Monumentendagen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×