John van der Willik had een paar dubbelgangers bij zijn afscheid. (Foto's: Jos van den Broek).

Gouden Speld voor Hogeschool directeur

John van der Willik, directeur techniek Hogeschool Leiden, is gisteren door de gemeente Leiden onderscheiden met een Gouden Speld. Hij ontving de prijs uit handen van wethouder Frank de Wit. Van Der Willik gaat met pensioen. Hij nam gisteren afscheid als directeur cluster techniek Hogeschool Leiden en directeur Middelbaar Laboratorium van het ROC Leiden.

John van der Willik was vanaf 1978 werkzaam bij de Hogeschool Leiden. Hij begon ooit als docent en groeide door naar de functie van adjunct-directeur en afdelingsmanager. In 1991 werd hij benoemd tot directeur van de afdeling Hoger Laboratorium Onderwijs. In 2002 werd dat verbreed met de informaticaopleidingen, zo werd hij directeur van het cluster Techniek. Sinds 2004 was hij ook directeur van het Middelbaar laboratoriumonderwijs van het ROC Leiden.

John_van_der_Willik_Pensioen_GoudenSpeld_Kleinkinders

De kleinkinderen van John van der Willik waren ook aanwezig bij het afscheid.

Bedrijfsleven

De vertrekkend directeur Van Der Willik zorgde voor goede contacten met het bedrijfsleven, zodat de aansluiting met de arbeidsmarkt goed was. Volgens de gemeente Leiden was het onderwijsniveau uitstekend, de studenttevredenheid erg groot en stonden werkgevers in de rij voor afgestudeerden. “We mogen in Leiden trots zijn op waar het laboratorium onderwijs in Leiden staat”, aldus wethouder Frank de Wit.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×