De borden van de Leidse Loper staan tien jaar in de stad en zijn afgeschreven. Volgend jaar worden ze daarom vervangen. (Foto: Chris de Waard).

Leidse Loper volgend jaar vernieuwd en geactualiseerd

De Leidse Loper, een toeristische wandelwijzer door het centrum van Leiden, wordt volgend jaar helemaal vernieuwd. Niet alleen worden de borden vervangen, ook de informatie en de route-aanduidingen worden tegen het licht gehouden. Zo worden fouten hersteld en verbeteringen aangebracht.

Vorige maand stelde de VVD Leiden vragen over de wandelroute in het centrum. Borden zijn vuil, staan scheef, zijn verdraaid en kloppen soms zelfs niet meer. Zo is er nog een verwijzing naar het LAK Theater dat al enkele jaren niet meer bestaat. Volgens de gemeente heeft dat niets te maken met het vervangen van de borden. “Ze stonden gewoon op de nominatie voor onderhoud en dat is in dit geval vervanging,” zo laat een woordvoerder weten.

Leiden leidseloper


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×