De film 'Monty Python and the Holy Grail' kwam dit jaar 40 jaar geleden uit.  (Foto: PR).

Monty Python viert jubileum in Leiden

Monty Python viert op 5 november het 40-jarig jubileum van de filmklassieker ‘Monty Python and the Holy Grail’. Zij doen dit op het Leiden International Film Festival (LIFF). De organisatie van het festival laat weten dat ze (één van de) Monty Python acteurs naar Leiden willen halen, maar dat is nog onzeker. De acteurs John Cleese, Terry Jones, Terry Gilliam, Michael Palin en Eric Idle zullen sowieso de film aankondigen door middel van een vooraf opgenomen introductie.

Tijdens het LIFF wordt een vernieuwde sing-a-long versie van ‘Monty Python and the Holy Grail’ vertoond. De komedieklassieker uit 1975 gaat over de zoektocht van Koning Arthur naar de Heilige Graal. De organisatie probeert nog om één of meer ‘Pythons’ naar Leiden te halen. “We proberen ze via alle mogelijke manieren te bereiken, maar vooralsnog zonder succes. We blijven het zeker nog een paar weken proberen om toch in ieder geval iemand te kunnen ontvangen,” aldus organisatielid Evert de Vries.

De vertoning vindt plaats op donderdag 5 november in het Trianon theater in Leiden. Dit jaar is de tiende editie van het LIFF. Het volledige programma van het film festival wordt in oktober bekendgemaakt.

Cultuur LIFF2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×