(Foto: Facebook Leiden Verwelkomt)

Leiden verwelkomt vluchtelingen met inzamelingsactie

Den Haag, Amsterdam, Leeuwarden, Utrecht, Maastricht. Overal in het land komen organisaties op voor de vluchtelingen. Nu is er ook door de burgers van Leiden het initiatief  ‘Leiden Verwelkomt Vluchtelingen’ opgezet. Met deze actie proberen de organisatoren welkomstpakketten te verzamelen voor vluchtelingen in vluchtelingencentra.

Met het verzamelen van schoenendozen vol spullen en tassen vol kleding willen de organisatoren een klein gebaar maken om te laten zien dat de vluchtelingen er echt toe doen. “Deze mensen die ontvluchten een vreselijke oorlog, doen allerlei moeite om een veilig oord te bereiken waar ze dan wel hun leven kunnen opbouwen. Daar moeten wij voor zorgen met z’n allen” vertelt Jos Olsthoorn van GroenLinks.

Kleding doneren
Naast de welkomstpakketten is het ook mogelijk kleding te doneren. ‘Leiden Verwelkomt Vluchtelingen’ werkt samen met Sympany. Sympany is een stichting die de kleding op komt halen en het vervolgens selecteert. Het textiel gaat naar afnemers en vervolgens krijgt ‘Leiden Verwelkomt Vluchtelingen’ een vergoeding die gedoneerd wordt aan giro 7422 van het Nederlandse Rode Kruis.


Chris de Waard sprak met Jos Olsthoorn van GroenLinks. Ook sprak hij Jan Hovenkamp en Jesse Post initatiefnemers ‘Leiden Verwelkomt Vluchtelingen’

Brieven en tekeningen
‘Leiden Verwelkomt Vluchtelingen’ vermeldt op haar Facebook pagina wat je het beste in een welkomstpakket kan stoppen zoals, brieven en tekeningen, toiletartikelen, houdbaar eten, kleding, schrijfwaren, speelgoed en spelletjes. “Het is heel hartverwarmend om te zien dat mensen zich zo inzetten” zegt Jesse Post mede initiatiefnemer.

Inleveren
Van 11.00 uur tot 16.00 uur staan de initiatiefnemers met haar vrijwilligers voor Leiden Centraal, aan de stadskant, om de pakketten te verzamelen. Let op! Zorg er voor dat de doos nog open en dicht kan en dat er vermeldt staat of de doos voor een man, vrouw of een kind is.

Meer informatie vind je op de Facebook pagina van ‘Leiden Verwelkomt Vluchtelingen’.

 

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×