De gemeente wil meer fietsenstallingen, zoals de stalling voor Leiden Centraal, gaan bouwen. (Archieffoto: Chris de Waard).

Meer ondergrondse fietsenstallingen in Leiden

De gemeente Leiden wil meer fietsenparkeerplaatsen in de stad. Het aantal fietsers in Leiden blijft toenemen. Wethouder Robert Strijk stelt dat de gemeente mensen wel zal moéten verleiden om hun fietsen in stallingen te plaatsen. “Je kunt straks niet meer op de stoep lopen door het aantal geparkeerde fietsen”, aldus wethouder Strijk.

Om minder fietsen op straat te hebben, worden er ondergrondse stallingen in de stad gebouwd. Zo wordt er een stalling onder de Botermarkt gebouwd en ook onder de HEMA moet een fietsenparkeerplaats komen. In totaal wil de gemeente voor zo’n 20.000 fietsen nieuwe plaatsen creëren. Daarvan komen er 5.000 bij station Leiden Centraal.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×