(Foto: Maaike Lek)

Winkelgebied meer place to be dan place to buy

Voor de derde keer organiseerde het Centrummanagement Leiden (CML) vandaag een Open Pandendag voor ondernemers en investeerders die op zoek zijn naar nieuwe locaties in Leiden.

Een rondje lopen langs leegstaande winkel- en bedrijfspanden slaat aan, zo bleek al bij de eerdere edities. Vorig jaar kwamen er zo’n 100 belangstellenden op de Leidse Open Pandendag af. Vastgoedeigenaren, locatiezoekende winkeliers, makelaars, banken, ontwikkelaars en retailadviseurs.


Maaike Lek sprak met Centrum Manager Erwin Roodhart.

Volgens Erwin Roodhart, Centrum Manager Leiden, is het doel van de Open Pandendag heel duidelijk. “Om duidelijk te maken aan investeerders, beleggers, nieuwe ondernemers in de retail of in de horeca wat de kansen zijn van Leiden. Dat het een aantrekkelijke stad is dat het een bruisende stad is en ook een vitale stad. Een hele goede troef is als ondernemer”.

Het is volgens Erwin Roodhart ook heel belangrijk om ook veel te doen aan activiteiten en evenementen. “Steden zijn niet meer een place to buy meer the place to be of stay“.


Maaike Lek sprak met David Lansen Accountmanager Retailstrategie bij Centrum Management.

Of de Open Pandendag een succes was? “Als je kijkt naar de interactie in de zaal is kan ik alleen maar zeggen, vanuit Centrum Management Leiden, ons werk om het vraag en aanbod bij elkaar te brengen is helemaal een succes” vertelde David Lansen, Accountmanager Retailstrategie.

Economie Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×