(Foto: J.P. Kranenburg)

Boekpresentatie 'I write with the right'

In het Kinderrechtenhuis in Leiden gaf auteur Carrie van der Kroon vandaag de eerste exemplaren van haar boek ‘I write with the right’ aan Sergio Ugalde, Ambassadeur van Costa Rica, en Armonia Chang de Blechieur, attaché van de ambassade van Panama.

Carrie van der Kroon interviewde meer dan vijftig inheemse, migrerende (vaak werkende) kinderen in Panama en Costa Rica en lichtte bij het verhaal achter het boek toe bij de boekpresentatie. ’s Werelds enige Kindercorrespondent, Tako Rietveld, presenteerde deze middag.

‘Preti’ Costa Rica
Duizenden Panamese kinderen van de inheemse Ngäbe-Buglé migreren (tijdelijk) naar Costa Ricaanse koffieplantages. Ze komen uit moeilijke omstandigheden: meer dan negentig procent van deze groep in Panama leeft in extreme armoede. Een meerderheid van de trekkende kinderen werken op de koffievelden. Het boek ‘I write with the right’ toont en beschrijft hun ervaringen. Alle kinderen zijn het erover eens dat Costa Rica mooi is ‘preti’ zoals ze zeggen maar tegelijkertijd spreken ze van geweld, angst en ontberingen. Deze kinderen zijn beide kwetsbaar en veerkrachtig.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×