Invoering betaald parkeren start in januari

Nog een maand of 3,5 en dan begint de gemeente met de invoering van betaald parkeren in de wijken rond het centrum. Per 1 januari zijn eerst de Maredijkbuurt, Transvaal I en II, Vreewijk, Tuinstadwijk, de Professoren- en de Burgemeesterswijk en de Rijndijkbuurt inclusief de Hoge Rijndijk aan de beurt. Fase twee start een paar maanden later. Er wordt bewust wat extra tijd genomen tussen fase 1 en fase 2 om eventuele problemen rond de invoering op te lossen.

In die tweede fase wordt betaald parkeren ingevoerd in de Zeeheldenbuurt, de Kooi, het Noorderkwartier, Nieuw Leyden en Groenoord-Zuid. Daarna volgen de overige wijken. Als alles volgens planning verloopt wordt nog voor eind 2016 overal betaald voor een parkeerplek.

De enige wijken waar parkeren gratis blijft zijn de Merenwijk, de Stevenshof, Meerburg, het waardeiland en delen van Zuid-West (zie kaartje).

Leiden Politiek parkeren


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×