Overvolle fietsenstallingen rond het stationsgebied zijn de VVD een doorn in het oog. (Archieffoto: Sleutelstad).

VVD in bres voor bakfietsen

VVD-raadslid Dorien Verbree wil dat het stadsbestuur van Leiden werk gaat maken van het beter spreiden van geparkeerde fietsen, brommers en scooters. Nu worden later in de ochtend komende fietsers weggestuurd bij de overvolle fietsenstallingen direct voor en achter het station. Goede informatievoorziening over waar reizigers wel hun fiets, brommer of scooter kwijt kunnen ontbreekt volgens de VVD-fractie ook te vaak. Ook wil Verbree graag een oplossing voor de ‘buitenmaatse’ fietsen zoals bakfietsen of met een kratje voorop. Deze fietsen kunnen vaak niet geparkeerd worden omdat zij niet in het rek passen.

De VVD vraagt zich af of er bij de grote onderhoudsbeurt van de stallingen bij CS wel rekening is gehouden met een stijgende populariteit van dit soort ‘buitenmaatse’ fietsen. Om te zorgen dat Leiden in 2018 fietsstad van Nederland kan worden vindt de gemeenteraadsfractie dat er een grotere capaciteit aan fietsenstalling moet zijn rondom het station. De partij wil ook graag zien dat er een informatiesysteem komt waarop te zien valt wat de bezettingsgraad van de verschillende stallingen.

Of het College van Burgemeester & Wethouders de zorgen deelt en dezelfde oplossingen voorstaat, krijgt raadslid Verbree over maximaal zes weken te horen.

Politiek fietsenstalling leiden centraal


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×