Eerste woningen Churchillpark opgeleverd

6

Eind vorige week zijn de eerste huurwoningen van het project Churchillpark opgeleverd. In totaal bestaat de eerste fase uit 56 eengezinswoningen waarvan dertig vrije-sector-huurwoningen. Alle 26 koopwoningen zijn succesvol verkocht aan individuele kopers. De woningen zijn gebouwd op het vrijgekomen noordelijke deel van de sportterreinen tussen Boshuizerkade en Churchilllaan.

De 56 woningen zijn de eerste fase van de totale gebiedsontwikkeling van Churchillpark die zo’n 150 woningen bevat. De eengezinswoningen van ChurchillPark beschikken over circa 130 m2 woonoppervlak met vrij-op-naamprijzen tussen 280.000 en 325.000 euro. De huurwoningen hebben een woonoppervlak van circa 120 m2 en een huurprijs van circa 1.100 euro per maand.

Delen

6 reacties

 1. Leuk legodorp tussen drukke vhurchilllaan en moskee. Ben benieuwd hoe ingesloten het wordt op vrijdag gebedsdag. Weinig parkeerruimte rond moskee

 2. Prachtige huizen hoor dat is duidelijk, de plek mwah…. redelijk maar de prijzen zijn buiten proporties. Wie kan of wil een huurprijs betalen van 1100 € ? Bizar veel!!!

  • Ik heb er ook voor gekeken Hennie, schitterende huizen. Qua afstand tot het centrum prima. Alleen inderdaad de huurprijs. Vanaf € 1100,00. Dit soort huizen is dus alleen weggelegd voor de mensen met een bovenmodaal inkomen.

  • Piet Pekelharing op

   Duur? Whoehahaa! Een tijdje geleden beweerden nog allerlei lieden op deze webstek dat de bouw van de moskee ertoe zou leiden dat de huizen in de verre omtrek van de Boshuizerkade in waarde zouden kelderen. We mogen deze bewering inmiddels dus naar het rijk der fabelen verwijzen.

 3. een Leids burger op

  Nee gepekelde HaringPiet, die conclusie is iets te voorbarig.
  Eerst moet de bouw van dat groot marokkaans-islamitisch centrum met moskee af zijn en de Leidse variant van de islamitische staat opgericht zijn. Met zoveel toestroom van asielzoekers met een moslimachtergrond uit het gebied van o.a. IS moet dat vast geen probleem zijn. Pas dàn zullen de prijzen dalen….. 🙂
  *
  De vraag blijft natuurlijk of de huur- en koopprijzen niet nòg hoger zouden zijn geweest als die moskee er niet gekomen zou zijn.
  De woningen bij de Churchillaan en Boshuizerkade staan bovendien niet vlak bij die moskee. Zóver rijkt de invloed van de moskee gelukkig nu ook weer niet.Nog niet tenminste…Bovendien zijn meerdere factoren bepalend voor de huur- en koopprijzen zodat een eventuele invloed
  van een moskee op huur- en koopprijzen sowieso moeilijk is na te gaan.

  • Piet Pekelharing op

   Alsof prijzen pas gaan dalen wanneer een negatieve factor gerealiseerd is. De bouwvergunning voor die moskee is al jaren geleden afgegeven. Dus vanaf dat moment geldt de eventuele invloed van de moskee op de huizenprijzen al. Die invloed is, zoals u zelf al aangeeft, te verwaarlozen.

Je bent nu offline