Met een traditionele Japanse Kagami Biraki-ceremonie is windpark Eneco Luchterduinen gisteren feestelijk in gebruik genomen door de twee eigenaren, Mitsubishi Corporation en Eneco. (Foto's: PR).

Nieuw windpark levert groene stroom voor 150.000 huishoudens

Nederland heeft sinds gisteren In één klap 56% meer windenergie op zee door de opening van het windpark Eneco Luchterduinen. Het windpark telt 43 windmolens en staat 23 kilometer uit de kust van Zandvoort en Noordwijk. Luchterduinen heeft een vermogen van 129 MegaWatt en is daarmee goed voor groene stroom voor 150.000 huishoudens. De totale investering bedraagt 450 miljoen euro.

eneco_luchterduinenVoor de aanleg op zee werden in totaal 50 schepen ingezet, waaronder het offshore installatieschip Aeolus van Van Oord, kabel-aanlegschepen, stenenstorters, sleepboten en het kraanschip Rambiz. De werkzaamheden zijn volgens Eneco zeer voorspoedig verlopen: “Het windpark is binnen budget én drie maanden eerder dan gepland opgeleverd,” aldus het bedrijf.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×