Ajacied Ricardo van Rhijn reikt op zijn oude jeugdvereniging rksv DoCoS de prijs van het Haring & Wittebroodtoernooi uit. (Foto: I Love Leiden).

Haring & Wittebroodtoernooi met Ajacied Van Rhijn

Het jaarlijkse Haring & Wittebroodtoernooi wordt aanstaande zondag voor de 26e keer gehouden op de DoCoS voetbalvelden aan de Haagse Schouwweg te Leiden. Het jeugdvoetbaltoernooi wordt ieder jaar georganiseerd vooruitlopend op het Leids Ontzet. Het toernooi begint om 09.45 uur. Speciale gast bij het toernooi is Ajacied en Oranje-international Ricardo van Rhijn. De topvoetballer reikt rond 16.30 uur de prijs uit aan het winnende team.

De D-selecties (kinderen van 11 en 12 jaar) van verschillende verenigingen uit de omgeving Haaglanden gaan de strijd met elkaar aan. De volgende verenigingen komen: ADO Den Haag, Quick Den Haag, RKAVV Leidschendam, Ter Leede Sassenheim, Wilhelmus Voorburg, Foreholte Voorhout, UVS Leiden, Voorschoten ’97, VVSB Noordwijkerhout, RCL Leiderdorp, Meerburg Zoeterwoude en gastvereniging rksv DoCoS.

Prijsuitreiking

De finale van het Haring- en Wittebroodtoernooi staat gepland om circa 16.00 uur. Rond 16.30 uur zal de prijs worden uitgereikt door Ajax-speler Ricardo van Rhijn. De geboren Leidenaar maakte als D-speler van DoCoS de overstap naar de Amsterdamse eredivisionist. Inmiddels heeft Van Rhijn 108 duels in het eerste van Ajax gespeeld en kwam hij acht keer voor Nederland uit.

Haringlunch

In de pauze (tussen 12.00 en 13.15 uur) krijgen de bijna 200 deelnemers en hun begeleiders een lunch met Haring en Wittebrood. Een team van 25 vrijwilligers zal er voor zorgen dat iedereen aan de beurt komt. De haringen zijn zoals ieder jaar beschikbaar gesteld door de 3 October Vereeniging.

Sport DoCoS


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×