In dit pand op de kruising van de Kaiserstraat en de Boisotkade zit tegenwoordig het restaurant Babbels. (Foto: Erfgoed Leiden en Omstreken).

Scholieren maken foto's van historisch Leiden

Tijdens het CKV-festival Kunstshot te Leiden, hebben scholieren van de havo en het vwo afgelopen vrijdag foto’s gemaakt van historische plekken in Leiden. Ze deden dit voor de workshop ‘Leidse Kiekjes’ van Erfgoed Leiden. De scholieren kregen een oude foto van Leiden mee en moesten vervolgens naar buiten met hun mobieltje om zo precies mogelijk een foto van dezelfde locatie te maken. De resultaten zijn verwerkt in een filmpje hieronder.

Video: Leidse Kiekjes 2015 (Erfgoed Leiden en Omstreken).

Afgelopen vrijdag werd Leiden bezocht door ruim 1200 scholieren van de havo en het vwo van het Bonaventura en het Vlietland College. Omdat zij dit jaar voor het eerst CKV (cultureel kunstzinnige vorming) krijgen op school, maakten ze kennis met het culturele aanbod in de stad.

Leidse Kiekjes

Erfgoed Leiden bood de workshop ‘Leidse Kiekjes’ aan. De leerlingen keken eerst een stukje van de film ‘Leiden, zetel van wetenschap, kunst en industrie’ met beelden uit de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw. Daarna kregen ze een demonstratie van de werking van een glasnegatievencamera. Met deze informatie in hun achterhoofd kregen ze een oude foto mee naar buiten. Buiten maakten ze met hun mobieltje een foto van dezelfde locatie.

Cultuur kunstshot


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×