AquaHortus gaat de laatste week in

De AquaHortus is nog een paar dagen open voor publiek. Zondag 27 september om 18:00u sluiten de deuren en is het voorbij. Tot die tijd kunnen bezoekers in de Leidse Hortus Botanicus meer dan driehonderd aquaria en terraria met bijzondere vissen, reptielen en amfibieën bekijken.

Reanne van Kleef ging naar de Aquahortus en vergaapte zich aan de vele bijzondere vissen en reptielen.

Veel te zien
Een twee kilometer lange route brengt de bezoeker langs vele tropische vissen, schildpadden, schorpioenen, pijlgifkikkers en andere mooie dieren. Ook wordt er aandacht besteed aan het leven in de Noordzee en kan men zien wat er in de Leidse grachten leeft. Natuurlijk krijgen de vissen in de vijver van de Hortus ook extra aandacht. “Wat de mensen echt niet mogen missen? Wat mij betreft niets!” zegt Theo Verleun, medeorganisator van de AquaHortus  “Twee kilometer klinkt lang, maar met de plattegrond erbij is het goed te doen. We zien dat bezoekers vaak lang stil staan bij de spectaculaire moskikker en de zeepaardjes. Dus daar zou ik zeker bij gaan kijken.”

Drukte
Afgelopen weekend was het erg druk bij de AquaHortus en de bezoekersaantallen lopen nog steeds op. “Zondag stond de teller op 12.000 bezoekers in twee en een halve week. We hopen uiteindelijk op 15.000 bezoekers uit te komen in deze laatste dagen.” aldus Verleun.

Cultuur Leiden aquahortus2015 hortus


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×