Vijfde editie Leids CKV-festival KUNSTSHOT

Vrijdag gaf burgemeester Lenferink in het LAKtheater het startsein voor de vijfde editie van het Leids CKV-festival Kunstshot. Tijdens Kunstshot zetten 16 culturele instellingen in Leiden de deuren open voor ruim 1375 scholieren uit het voortgezet onderwijs in Leiden en omgeving. Deze leerlingen, die het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV-1) voor het eerst volgen, maken in kleine groepjes kennis met de Leidse culturele instellingen en het programma dat zij in de loop van het jaar aanbieden.

Voor het verplichte schoolvak CKV-1 wordt er van de leerlingen verwacht dat zij zelfstandig de weg weten te vinden naar theater, museum of concertzaal. Maar hoe vind je de weg in het culturele woud? Waar vind je achtergrondinformatie over de schrijver van dat toneelstuk? Hoe vind je informatie over die tentoonstelling of dat concert?

Kunstshot wil daar een antwoord op geven. Het programma bestaat uit drie blokken van ongeveer 45 minuten. De ruim 1375 scholieren (van negen middelbare scholen uit Leiden en omgeving) worden verdeeld in ruim 70 groepjes, die een zo gevarieerd mogelijk programma volgen bij de zestien deelnemende instellingen. Zo krijgen ze steeds een museum/beeldende kunst blok, een blok met muziek en een blok theater of cabaret.

Alle leerlingen ontvangen de Kunstwijzer, het programmaboekje dat tevens dienst doet als “spoorboekje” voor Cultureel Leiden. Hierin staan de adressen met nuttige informatie over websites, documentatiecentra en achtergrondinformatie.

Advertentie

Leiden kunstshot


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×