Rector Carel Stolker en burgemeester Lenferink openden samen de route van Leidse Ontdekkingen door het lanceren van de app. (Foto: J.P. Kranenburg).

Carel 'Apple' opent route van Leidse Ontdekkingen

De Route van Leidse Ontdekkingen is afgelopen weekeinde officieel geopend tijdens de start van de Nacht van Kunst en Kennis. Rector Magnificus Carel Stolker lanceerde als openingshandeling de bijbehorende app voor de mobiele telefoon: “Ik ben nogal van de appjes, mijn kinderen noemen me daarom al Carel Apple,” zo onthulde de hoogste universiteitsbaas.

Bedenker van de route is de Leidse professor Ton van Raan. Hij vertelde na de lancering aan Chris de Waard over de waarde van de route: “De universiteit en de stad moeten samen optrekken in het promoten van Leiden als Stad van Ontdekkingen”.

De app is gratis te downloaden via de website www.leidendiscoveries.nl of in de verschillende app-stores.

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×