Conservator Ad Maas van museum Boerhaave schreef een strip over het leven van Ehrenfest. (Foto: PR).

Strip over Ehrenfest bij Museum Boerhaave

ehrenfest2“Een stripboek lezen als vakliteratuur is heel nuttig”, dat zegt conservator Ad Maas van Museum Boerhaave die het stripboek Ehrenfest! schreef dat afgelopen week werd uitgebracht als extraatje bij de tentoonstelling Einstein & Friends. Ehrenfest en Einstein waren boezemvrienden. De stript is voor 7,95 euro verkrijgbaar in de museumwinkel, maar ligt ook bij een aantal Leidse boekhandels.

In 1912 kregen de Leidse natuurkundestudenten een nieuwe professor voor het bord: de Oostenrijker Paul Ehrenfest. De Leidse natuurkunde zou nooit meer dezelfde zijn. Op ongeëvenaarde wijze sleepte Ehrenfest zijn leerlingen mee naar de kern. Natuurkunde was voor hem meer dan een wetenschap. Het was een manier van leven, Ehrenfests leven. Ehrenfest bezat echter ook een donkere kant. Diepe depressies en genadeloze zelfkritiek leidden tot zijn even onvermijdelijke als dramatische einde…

Afgelopen zaterdag signeerden Ad Maas en Fred de Heij bij stripwinkel Mevrouw Kern in de Breestraat hun boek. De Heij maakte de tekeningen, Maas de teksten. (Foto: D.P.A. Oudshoorn).

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×