Het stationsgebied moet bouwkundig een verbinding worden tussen het Leiden Bio Science Park en de historische binnenstad. Om dat te benadrukken komen er bovenaan de torens van hetĀ Rijnsburgerblok hoofden van Leidse wetenschappers. Ook het gebouw zelf wordt vernoemd naar zo'n beroemde Leidenaar: het Lorentz Gebouw.

Krakers verlaten stationsflat vrijwillig: sloop aanstaande

De groep krakers die de afgelopen jaren in de leegstaande kantoorflat op de hoek van het Schuttersveld en het Stationsplein bivakkeerde, heeft het gebouw gisteren vrijwillig verlaten en de sleutels bij de gemeente ingeleverd. Om herkraak te voorkomen wordt het gebouw nu dag en nacht beveiligd.

Direct na de viering van Leidens Ontzet, als de kermis weer is vertrokken, wordt in het gebouw begonnen met asbest-onderzoek. Enkele weken later start de daadwerkelijke sloop van het gebouw dat plek maakt voor de nieuwbouw van het Rijnsburgerblok. Dat nieuwbouwproject heeft van de ontwikkelaar overigens ook een definitieve naam gekregen: het Lorentz Gebouw.

Economie Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×