Onderzoeksbureau Goudappel Coffeng heeft in opdracht van de gemeente en de wijkvereniging een verkeersonderzoek gedaan. Daaruit blijkt dat de Langebrug drie tot vier keer teveel verkeer te verwerken krijgt.

Verkeersoverlast Langebrug aangepakt

De gemeente Leiden heeft samen met de Vereniging Pieters- & Academiewijk en Levendaal-West een verkeersonderzoek laten uitvoeren. Met name vanwege de vele klachten van bewoners aan de Langebrug over en hoeveelheid auto’s die er dagelijks rijden. Verkeersadviesbureau Goudappel Coffeng maakte een studie van het probleem en daaruit blijkt dat de Langebrug eigenlijk niet meer dan 300 voertuigbewegingen per dag kan verdragen. Het zijn er momenteel tussen de 800 en de 1200 en dat aantal lijkt bovendien toe te nemen.

In het onderzoek is een vijftal oplossingen onderzocht die het doorgaande autoverkeer op de Langebrug verminderen. Dinsdag worden die verschillende opties met de buurt besproken tijdens een inloopavond in het stadhuis. De oplossingen variëren van paaltjes in de weg tot gedragsverandering. Wethouder Strijk (D66, verkeer) komt uiteenzetten welke voorstellen hij deze raadsperiode nog aan de gemeenteraad wil doen.

De informatiebijeenkomst is dinsdag 29 september tussen 17.00 uur en 19.30 uur.

Leiden Politiek LangebrugVerkeer


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×