Waar dwarrelen ons brengt van Marit Zandbergen krijgt na Leidens Ontzet een plekje op het Schuttersveld. (Foto: Chris de Waard).

Beeld op Schuttersveld: Flip Flop wordt dwarrelen

bil_beeldOver enkele dagen staat de 3 oktoberkermis op onder andere het Schuttersveld. Daar is plek voor nodig. Onder andere het beeld ‘Particals caught Flip-Flopping’ van Yasser Ballemans moet ervoor wijken, Het komt trouwens na Leidens Ontzet niet meer terug, maar wordt door de kunstenaar in bruikleen gegeven aan de metaalbewerker die heeft geholpen bij het maken van het kunstwerk.

Op het Schuttersveld komt wel een ander kunstwerk. Van Marit Zandbergen. Dat is één van de kunstenaars die afgelopen zomer exposeerde op de Hooglandse Kerkgracht. Haar beeld ‘Waar dwarrelen je brengt’ wordt met steun van het Business Platform Schipholweg geplaatst op het Schuttersveld. (Foto: PR).

 

Marit Zandbergen vertelde aan Chris de Waard bij de opening van Beelden in Leiden over haar beeld ‘waar dwarrelen ons brengt’.

BiL12-15De posters van Beelden in Leiden van de afgelopen vier jaar. (Foto: PR).

Beelden in Leiden (BiL) heeft komend jaar als thema: ‘Life Science’. De Leidse Universiteit en het Bio Science Park (BSP) zijn inspiratiebronnen geweest voor het thema tijdens het eerste lustrum en de schakel met die beiden heeft inmiddels ook de eerste sponsor opgeleverd die is gehuisvest op het LBSP: pharmaceutisch bedrijf Janssen. Het bedrijf wordt de beeldensponsor.

Beelden in Leiden maakte om sponsors te vinden onderstaand filmpje over creativiteit en wetenschap.

Het sculptuurfestival viert komend jaar het eerste lustrum. Het zal komende zomer niet alleen op de Hooglandse Kerkgracht te vinden zijn, maar ook in het Bio Science Park Leiden komen enkele beelden.

Beelden in Leiden geeft aankomende kunstenaars een kans om voor het grote publiek te exposeren.

Cultuur Leiden bil


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×