leden van GroenLinks Leiden gingen de grachten op om rotzooi uit het water te vissen. (Foto's: Rolf Eijgenraam).

Plastic vissen op de Leidse grachten

GroenLinks Leiden is afgelopen week de Leidse grachten opgevaren om plastic te vissen. Op twee bootjes van rederij Bootjes en Broodjes zaten de leden in groene jasjes met een visnet in de aanslag. Volgens schipper Tinus Jacobs (Bootjes en Broodjes) lijkt de kwaliteit van het water vooruit te gaan. “Dat zegt nog niet alles, want dit is slechts een momentopname.”

De stemming zat er goed in bij de GroenLinks-leden. De opvarenden zoeken fanatiek naar plastic flesjes, verpakkingen, piepschuim en andere rotzooi die niet in het water thuishoort. Ondertussen wordt er ook gezellig gebabbeld, zo kijken de mensen aan boord uit naar 3 oktober.

3 Oktober
Hoewel het gezelschap op de boot uitkijkt naar het Leids Ontzet, vreest Tinus Jacobs de dag na 3 oktober. “Daar wil ik nu liever niet te veel over nadenken.” De jaarlijkse 3 oktoberviering zorgt namelijk voor de nodige rotzooi in het Leidse water.

Blauwe helm
Degene die het meest originele voorwerp uit het water vistte werd beloond met een aardigheidje. Die eer ging naar raadslid Ashley North, hij haalde namelijk een blauwe valhelm uit het water. Eenmaal aan de wal sloeg de gekte toe, raadslid Koen Haers zette voor een groepsfoto de vieze helm op.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×