Gemeente Leiden voert Kindpakket in

Dankzij schriftelijke vragen van D66-raadslid Lodi van Brussel, wordt op basis van het bestaande minimabeleid een Kindpakket voor Leiden ontwikkeld. Met het pakket wordt het makkelijker voor ouders om gebruik te maken van de bestaande subsidieregelingen.

Raadslid Van Brussel vertelt: “Kinderen mogen nooit de dupe worden van armoede. Een Kindpakket is wat ons betreft een goede volgende stap naar een effectiever minimabeleid”.

Er worden vijf regelingen als Kindpakket aangeboden in Leiden: de leermiddelenregeling, de jaarlijkse schoolbijdrage, het Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds en een declaratieregeling gericht op deelname aan de maatschappij. Door alle regelingen onder de naam Kindpakket samen te brengen, wordt het gebruik van de regelingen gestimuleerd.

Er zijn in Leiden bijna duizend gezinnen met kinderen onder de achttien die gebruik maken van het Leidse minimabeleid. D66 wil dat iedereen kan sporten, culturele of educatieve activiteiten kan ondernemen. Ieder kind moet een goede start krijgen met voldoende kansen om zich te ontwikkelen.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×