Het nieuwe terras ligt niet meer op dekschuiten, maar drijft op het water. Het is groter, maar een stuk lager dan het huidige terras.

Annie's mag terras vervangen

Een nieuw terras voor Annie’s houdt de gemoederen al enige tijd flink bezig in Leiden. Zowel op het water als aan wal zijn voor- en tegenstanders te vinden van het nieuwe terras dat veel groter wordt dan het huidige. Vanavond neemt de Leidse raad een definitief besluit over het plan. Een meerderheid van D66, SP en VVD is voor. De vierde coalitiepartij, de PvdA, twijfelde vorige week nog. De partij is echter niet nodig voor een meerderheid.

De voorstanders vinden het nieuwe terras veel mooier dan het huidige. Ze denken dat het bijdraagt aan een beter verblijfsklimaat in het historische centrum, waarmee Leiden meer bezoekers wil trekken.

Onder de tegenstanders onder andere de Historische Vereniging Oud Leyden en het Waterambacht Leiden. De twee organisaties vinden dat de plek waar Leiden ooit is ontstaan geweld wordt aangedaan als het water ‘visueel gedempt’ wordt. Ook rederij Rembrandt is fel tegen het nieuwe terras. Het zou gevaarlijk worden op het water als de lange rondvaartboten van het bedrijf zich rond het nieuwe terras moeten wurmen.

Wethouder Laudy is niet gevoelig voor de argumenten van de tegenstanders. De veiligheid blijft gewaarborgd, zo is door een onderzoeksbureau vastgesteld. Ook wordt de plek juist mooier en hebben de bezoekers straks een veel mooier uitzicht op de werfkelders omdat het nieuwe vlonder veel lager is dan het huidige terras op boten. Ook komt er rond het terras een wandelroute, waardoor ook vanaf die plek een mooi nieuw kijkje ontstaat op dit deel van Leiden.

Leiden Politiek Terras Annie's


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×