Frits Spits presenteert boek: De Standaards van Spits

Radiomaker Frits Ritmeester, dat is de echte naam van Frits Spits, kwam gistermiddag bij boekhandel Kooyker zijn boek ‘De Standaards van Spits’ presenteren en signeren. De eerste druk van zijn persoonlijke canon van Nederlandstalige kwaliteitsmuziek is inmiddels uitverkocht.

Tientallen belangstellenden waren afgekomen op de bijeenkomst die Willeke van der Meer van boekhandel Kooyker had georganiseerd. Spits werd eerst door presentator Kees Paalvast geïnterviewd over zijn radiowerk en ook zijn liefde voor muziek. Daarna was het aanschuiven voor een handtekening en een opdracht in het boek dat de 90 favoriete liedjes van Spits beschrijft. Bij het boek zitten ook vier cd’s met daarop die liedjes. Daaronder ook werk uit Leiden. Van Jaap Fisher.

Een echt goed liedje moet volgens Frits namelijk wel aan vier criteria voldoen: “De tekst moet goed zijn, de melodie ook, je moet het op de radio kunnen draaien en het moet ook goed geproduceerd zijn.” Nederlandstalige liedjes van andere Leidse grootheden als de Zangeres Zonder Naam of Rubberen Robbie voldoen daar in zijn ogen niet aan en zijn daarom niet in het boek terug te vinden.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline