Rode Kruis behandelt 130 mensen tijdens Leidens Ontzet

Het Rode Kruis in Leiden heeft met in totaal 70 vrijwilligers circa 130 feestgangers behandeld tijdens de afgelopen viering van Leidens Ontzet. De Leidse Rode Kruis vrijwilligers werden daarbij geholpen door collega’s van de afdelingen Katwijk, Velzen, Delft en Midden-Delfland, Haarlemmermeer en Sliedrecht. Samen bemensden zij vijf EHBO-posten en verschillende looproutes. ook werden erhulpverleners van het speciale bike-team ingezet. Die konden sneller te plaatse zijn en zorgden er ook voor dat het Rode Kruis goed zichtbaar was voor mensen die hulp nodig hadden.

Het Rode Kruis Leiden heeft de afgelopen dagen naar schatting 130 mensen behandeld. De verwondingen varieerden van drank- en drugsgerelateerde problemen tot kneuzingen, verstuikingen en snijwonden. De meeste gevallen hadden te maken met overmatig drankgebruik. In 46 gevallen werd een ambulance opgeroepen.

De Rode Kruis-post bij het Stadhuis werd het drukst bezocht, bij de post op het Stationsplein werden de meeste mensen behandeld.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline