Laat je bijten bij open asieldag Stevenshage

Aanstaande zaterdag, 10 oktober, is er in en rond Streekdierentehuis Stevenshage in de Stevenshof de jaarlijkse open asieldag. Een dag die is bedoeld voor iedereen die de asieldieren een warm hart toedraagt, maar ook voor nieuwsgierige mensen die zelf willen zien hoe het er achter de schermen in Stevenshage toegaat.

armbescherming

Tijdens de open asieldag is er een bijzondere activiteit: tegen een kleine vergoeding kan je je laten bijten! Niet door een asielhond, maar door een getrainde hond en onder deskundige begeleiding. En ook met de nodige bescherming in de vorm van een armkoker. Slechts een beperkt aantal mensen zal de kans krijgen te worden gebeten voor het goede doel.

 

Andere activiteiten zijn zaterdag een demonstratie van en door speurhonden, een foto-expositie, uitleg over reptielen door de reptielenopvang ‘Pret met Rep’, ballen gooien voor de kinderen en diverse informatiekramen rondom het thema ‘dier’. De rommelmarkt en de lotenverkoop met talloze prijzen worden wegens enorm succes ook dit jaar georganiseerd. De totale opbrengst zal de asieldieren ten goede komen.

De open asieldag begint zaterdag om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur aan de Kenauweg 1 in Leiden
(Navigeren? Gebruik postcode: 2331 BA). Parkeren kan náást het asielterrein op het terrein van de gemeentewerf, maar met de fiets komen is nog beter.

Overige informatie, ook over asieldieren die een thuis zoeken, staat op www.dierenasielleiden.nl. Op de dag zelf plaatst het asiel geen dieren, maar iedereen die interesse heeft in een dier en het een goed thuis wil bieden, kan haar of zijn interesse wel laten noteren bij de aanwezige dierenverzorgers.

asieldag2015

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×