De door de politie aangetroffen nepwapens die niet van echte te onderscheiden zijn. (Foto: politie).

VVD geschrokken van nepwapens op de kermis

De Leidse VVD is geschrokken van de vondst van nepwapens bij Leidse kinderen. De politie vermoedt dat de niet van echt te onderscheiden wapens op de kermis zijn gewonnen. Het is niet toegestaan om speelgoedwapens te hebben die teveel op echte lijken. De VVD-fractie wil nu weten hoe het kon gebeuren dat deze wapens toch op de kermis te winnen waren. Ook willen de liberalen dat het stadsbestuur hier tegen optreedt.

Daarbij denkt de VVD aan verschillende maatregelen. “Bijvoorbeeld een aanpassing aan de APV maar ook aan afspraken met de organisatoren van kermissen in de stad. Bij de inschrijving zouden die aan kermisexploitanten kunnen voorschrijven dat in Leiden op echte wapens lijkende nepwapens niet als prijs mogen worden uitgedeeld,” schrijft het raadslid Dorien Verbree. Donderdag zal zij tijdens de commissievergadering van Leefbaarheid en Bereikbaarheid vragen stellen.

Leiden Politiek nepwapens


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×