VVD geschrokken van nepwapens op de kermis

1

De Leidse VVD is geschrokken van de vondst van nepwapens bij Leidse kinderen. De politie vermoedt dat de niet van echt te onderscheiden wapens op de kermis zijn gewonnen. Het is niet toegestaan om speelgoedwapens te hebben die teveel op echte lijken. De VVD-fractie wil nu weten hoe het kon gebeuren dat deze wapens toch op de kermis te winnen waren. Ook willen de liberalen dat het stadsbestuur hier tegen optreedt.

Daarbij denkt de VVD aan verschillende maatregelen. “Bijvoorbeeld een aanpassing aan de APV maar ook aan afspraken met de organisatoren van kermissen in de stad. Bij de inschrijving zouden die aan kermisexploitanten kunnen voorschrijven dat in Leiden op echte wapens lijkende nepwapens niet als prijs mogen worden uitgedeeld,” schrijft het raadslid Dorien Verbree. Donderdag zal zij tijdens de commissievergadering van Leefbaarheid en Bereikbaarheid vragen stellen.

Delen

1 reactie

  1. De vrije markt verafgodende VVDebt maakt zich zorgen om nepwapens op een kermis? Er zijn wel meer voorbeelden te noemen van b.v. nep stenguns, nep mitrailleurs, nep granaten, nep tanks, nep legerkleding, nep kalashnikovs die je bij speelgoedzaken om de hoek in Leiden vrijelijk kunt kopen en aan kinderen als verjaardagskado kunt geven. Laatst werd ik nog beschoten door een stelletje kwajongens met een arsenaal bijna niet van echt te onderscheiden bewapening. Aangezien voor lokale buurt terrorist ben ik deze keer gelukkig alleen maar natgespoten en kon ik tijdig ontsnappen. Overigens geen ouder te zien. Pffff.
    De moraal van het verhaal is dat juist de laissez faire liberalen zich hierover verbazen. Het liberale raadslid Verbree kan zich als risico manager beter zorgen maken over de beleggingsproducten van de misdadige toobigtofail banken als “weapons of mass destruction” (lees nep schuld bommen). Deze nep bommen vernietigen hele samenlevingen.
    Een APV hiervoor instellen? Laat me niet lachen. Dan gaan ze massaal naar Leidsenhage (sorry) om aldaar de nepwapens in te kopen en illegaal te importeren in Leiden. VVD, hoezo partij van minder regels??
    Verbree’s eigen VVD als dominante partij in het Dikke Ik Rutte II en Strijk-Laudy regime die gewetenloos pleit voor minder overheid (regelmatig getwitterd door haar beeldvullende frac), minder regels van het bedrijfsleven (inclusief de retail), minder toezichthoudende instanties, de ieder voor zich mentaliteit (dus vernietiging sociale cohesie en ouder toezicht), bezuinigen op onderwijs en justitie als handhavende instanties moet hand in eigen boezem steken. En begrijpen dat dit soort excessen als nepwapens, ongebreideld VUURwerk (!!) afsteken rond oud/nieuw en roetauto fraudes nu eenmaal horen bij een neoliberale samenleving. Kortom klep dicht!

Over de auteur

Je bent nu offline