Museum Corpus waar het eerste Hart&Vaatcafé wordt gehouden. (Foto: PR).

Leiden krijgt hart & vaatcafé

Leiden krijgt een hart & vaatcafé in Corpus. Het LUMC organiseert de eerste keer op woensdag 28 oktober van 15.00 – 17.00 uur. Prof. dr. Martin Jan Schalij, cardioloog en hoofd van de afdeling Hartziekten van het LUMC, zal vertellen over het verschijnsel van pijn op de borst en uitleggen welke behandelmethodes er momenteel zijn.

Het Hart&Vaatcafé is een ontmoetingsplaats voor hart- en vaatpatiënten, partners, familie, mantelzorgers, zorgverleners en andere belangstellenden. Zij kunnen er ervaringen uitwisselen, tips opdoen, vragen stellen en hun zorgen bespreken. Bij ieder Hart&Vaatcafé staat een thema centraal. Een of meer sprekers geven hierover een presentatie en een ervaringsdeskundige deelt zijn verhaal.

Uiteraard is er ruim gelegenheid ervaringen te delen met andere aanwezigen en de informatiestands te bezoeken. Na de pauze worden vragen van de bezoekers aan het panel gesteld. De bijeenkomsten zijn laagdrempelig, interactief en gratis.

Regio Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×