(Foto: PR)

Wandeling met schrijfster Anne Mieke Vermeulen

Schrijfster Anne Mieke Vermeulen organiseert op 17 oktober 2015 een wandeling door de stad. Vanaf 14.00 uur leidt Vermeulen belangstellenden rond langs belangrijke plaatsen uit haar debuutroman: ‘Ketters en Paapsen’.

Het boek ‘Ketters en Paapsen’ gaar over Albert van Raalte, de latere stichter van Holland Michigan en voorman van de Afscheiding van 1834, en Machiel Dierks, een jonge dagloner. Albert is de zoon van de dominee in het dorp. Hij en Machiel ontmoeten elkaar en er ontstaat een merkwaardige band. Terwijl Machiel de zorg voor zijn familie op zich neemt, dompelt Albert zich in Leiden onder in het studentenleven.

Dan breekt in het Zuiden de opstand uit. België scheidt zich af. De koning mobiliseert het leger. In het dorp worden soldaten ingekwartierd. Protestanten vrezen een paaps oproer en katholieken voelen zich minder invloedrijk. De Tiendaagse veldtocht breekt uit. In Leiden maakt Albert mee hoe medestudenten dienst nemen en tegen de Belgen gaan vechten. Als in 1832 de cholera uitbreekt in Leiden, vindt een ommekeer plaats in het leven van Albert.  De relatie tussen Albert en zijn vriend Machiel komt door de gebeurtenissen onder druk te staan.

De wandeling vindt plaats op 17 oktober van 14.00 tot 16.00 uur en start bij Pieterskerkhof 1a. Meer informatie vind je op de website van Anne Mieke Vermeulen.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×