Wethouder Paul Laudy en Minister Stef Blok gaan maandagavond met elkaar in gesprek over de woningmarkt en de invloeden van het rijksbeleid voor Leiden. (Archieffoto: Chris de Waard).

Stef Blok bij politiek café VVD Leiden

Aanstaande maandag, 12 oktober, komt minister Blok naar Leiden. Bij het politiek café van de VVD Leiden gaat hij in gesprek met wethouder Laudy (VVD, bouwen) over zijn plannen voor het vlot trekken van de woningmarkt. Speerpunt voor Blok is de aanpak van scheefwonen. Door mensen die met een hoog inkomen in een goedkope huurwoning wonen te laten doorstromen naar een duurdere huur- of koopwoning wil Blok bewerkstelligen dat de goedkope sociale huurwoningen beschikbaar komen voor mensen met een laag inkomen.

Gisteren drong de landelijke SP er overigens bij Blok op aan ervoor te zorgen dat corporaties stoppen met het massaal verkopen van woningen. Tweede Kamerlid Farshad Bashir vindt dat het aantal betaalbare woningen moet worden uitgebreid in plaats van verminderd: “De wachtlijsten worden langer en de minister verkoopt 10.000 sociale huurwoningen. Dat is niet uit te leggen.”

Het politiek café van de VVD Leiden is voor iedereen die belangstelling heeft voor het onderwerp. Om 20.00 uur trapt Blok af, daarna kan iedereen hem vragen stellen. De avond wordt gehouden bij café L’Esperance aan de Kaiserstraat 1.

Leiden Politiek stefblok


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×