In café 't Barretje werd een 51-jarige Noordwijkse man neergestoken. (Foto: Google Maps).

Zeven jaar geëist tegen verdachte steekpartij Noordwijk

De officier van justitie heeft vandaag zeven jaar gevangenisstraf tegen een 26-jarige man uit Noordwijk geëist. De man wordt verdacht van poging tot moord, omdat hij een 51-jarige Noordwijker in zijn buik stak. De steekpartij vond plaats eind maart plaats in café ’t Barretje.

De verdachte, wie lid is van een motorclub, kwam op de avond van 26 maart rond 22.00 uur het café binnengelopen met een andere man. Op een gegeven moment ontstond er een ruzie tussen het slachtoffer en de verdachte. Een woordenwisseling liep al snel uit op een gevecht. De verdachte en zijn kameraad werden naar buiten begeleid, maar kwamen even later weer binnen en liepen op het slachtoffer af. Er ontstond weer een gevecht.

Op het nippertje
Meerdere getuigen zagen dat de verdachte een groot steekwapen in zijn handen had. Het slachtoffer werd in zijn buik gestoken. Hij heeft het incident op het nippertje overleefd. Een omstander belde gelijk een ambulance. Hij nam het slachtoffer mee in zijn auto enreed de ambulance tegemoet, zodat de neergestoken man sneller hulp kreeg. Zonder de hulp van de getuige, had het slachtoffer de steekpartij waarschijnlijk niet overleefd.

Poging moord
De Noordwijkse verdachte maakt zich hiermee volgens de officier van justitie schuldig aan poging moord. Uit berichtjes (onder andere aan de president van zijn motorclub) die de man stuurde vlak na de eerste vechtpartij, blijkt namelijk dat hij iemand om het leven wilde brengen.

Drugsactiviteiten
Na de steekpartij, besloot de gemeente Noordwijk dat café ’t Barretje drie maanden haar deuren moest sluiten. Voorheen werd het pand al door de politie ingevallen, aangezien er aanwijzingen waren dat er drugsactiviteiten waren in het café. Het politie stelde in die drie maanden een onderzoek in. Het café ging op 8 juli gewoon weer open.

112 Sleutelstad


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×