Politie surveilleerde gisteren bij faculteiten van de Universiteit Leiden. (Foto: 112 Sleutelstad).

Verdachte aangehouden bedreiging schietpartij Universiteit Leiden

De politie hield vannacht omstreeks 00.30 uur een 21-jarige man uit Valkenburg aan voor de bedreiging aan de Universiteit Leiden. De verdachte zou online gedreigd hebben een schietpartij te starten op de universiteit. Gisteren bewaakten politie alle locaties van de universiteit, na de bedreiging op de site 4chan.

De politie startte direct een onderzoek naar de bedreiging. Het onderzoek leidde afgelopen nacht naar de 21-jarige verdachte. De man, een student van de universiteit, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij wordt verhoord.

Tweede dreigement
Er werd gisteravond opnieuw een dreigement geplaatst op de website 4chan. In het bericht was te lezen dat het eerste dreigement ‘slechts een waarschuwing’ was. De politie onderzoekt nog of de aangehouden jongen ook betrokken is bij deze tweede dreiging op het internet.

112 Sleutelstad unidreiging


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×