Bijna alle Leidse kinderen in bezit van zwemdiploma

97 procent van alle Leidse kinderen uit groep 7 en 9-12 jarigen speciaal onderwijs heeft een zwemdiploma. Dat blijkt uit het antwoord van het college op schriftelijke vragen van het CDA. Opvallend, omdat de gemeente sinds 1996 niet meer aan schoolzwemmen doet. De 3 procent zonder diploma bestaat uit relatief veel Oost-Europese kinderen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/227300984″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Het CDA stelde de vragen vanwege de zorgen die de Reddingsbrigade had geuit over de afnemende zwemvaardigheid in Nederland. Verder vroeg de partij zich af of er onder Leidse schoolbesturen animo is om schoolzwemmen weer in te voeren. Dat blijkt niet zo te zijn. Als redenen worden de hoge kosten en de grote tijdsinvestering genoemd. Een aantal scholen geeft aan de zwemvaardigheid van de kinderen primair de verantwoordelijkheid van de ouders te vinden.

Rond groep 2 volgt 87 procent van de kinderen zwemles en staat 6 procent op een wachtlijst. 7 procent volgt geen zwemles en staat ook niet op de wachtlijst. De gegevens zijn verstrekt door de GGD, die jaarlijks bij leerlingen uit groep 2 en groep 7 bijhoudt wie zwemles volgen en zwemdiploma’s hebben.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×