Op de plek van het ongeval ligt een gedenksteen voor het 16-jarige slachtoffer. (Foto's: Chris de Waard).

Drie maanden cel voor man die Leids meisje doodreed

De advocaat-generaal in Den Haag heeft in hoger beroep een gevangenisstraf van 6 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Daarnaast krijgt de 21-jarige Mohammed M. een rijverbod van 3 jaar. De Leidse automobilist reed op 15 juni 2014 in Leiden de 16-jarige Nina dood. Volgens het OM heeft de Leidse automobilist ‘zeer onvoorzichtig en onoplettend’ gereden. Daarom is het dodelijke ongeval volgens het OM zijn schuld.

Te hard
De verdachte reed met een veel te hoge snelheid over de Kanaalweg in Leiden. De jongeman scheurde met een snelheid van 115 kilometer per uur over over weg, de maximumsnelheid is daar 50 km/u. Het slachtoffer zat op de fiets en werd door de auto van de verdachte geschept bij een verkeerslicht.

Te lage straf
De rechtbank veroordeelde de verdachte in eerste instantie tot een gevangenisstraf van 90 dagen, waarvan 80 dagen voorwaardelijk, en een taakstraf van 240 uur. Ook legde de rechtbank een ontzegging van de rijbevoegdheid op, voor de duur van 2 jaar.

Het OM tekende hoger beroep aan tegen het vonnis, omdat het de opgelegde straf te laag vond. Een taakstraf vindt het OM niet passend voor een strafbaar feit met zulke ernstige gevolgen. “Een taakstraf, zoals hier opgelegd door de rechtbank, past volstrekt niet en doet ernstig afbreuk aan de ernst van dit delict”, aldus de advocaat-generaal.

112 Sleutelstad Leiden aanrijdingnina


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×